Contacts

92 Bowery St., NY 10013

thepascal@mail.com

+1 800 123 456 789

EDUCATIE

Școala fără pauză 2021

Școala fără pauză este o campanie de responsabilitate socială și o inițiativă de prevenire a abandonului școlar lansată de Băneasa Shopping City în parteneriat cu organizația non-guvernamentală Banca de Bine. Ne propunem sa sprijinim copiii din medii defavorizate sa se intoarca la scoala din toamna si sa fie echipati ca sa isi poata continua cursurile.

Știai că 2 din 3 copii din mediul rural nu merg la școală?

Lipsurile materiale, constrangerile mediului in care traiesc si accesul limitat la tehnologie, contribuie pe deplin la distantarea copiilor de educatie si implicarea in activitati prin care isi ajuta parintii sau fratii aflati in dificultate

Donează și tu !

Rechizite, haine sau device-uri la punctul de colectare Școala Fără Pauză din parcarea Băneasa Shopping City și împreună le putem oferi copiilor șansa de a se întoarce în clase din toamnă

Primim drept donație orice produs care face parte din universul școlar și este potrivit pentru copii între 5 și 18 ani, fete și băieți. Toate donațiile vor fi sortate de voluntari. Produsele donate trebuie să fie într-o stare bună, curate, complete și funcționale

Inițiativă:

Băneasa Shopping City &
Asociația Banca de Bine

Scop:

Prevenirea abandonului școlar

Perioada desfășurării campaniei:

Iunie - 19 decembrie 2021

Program centrul de colectare din parcarea exterioară a Băneasa Shopping City:

Joi - Duminică
10:00 - 20:00

Cunoaște câțiva din elevii care nu vor pauză ...

Alinuța & Denis

Alinuta are 6 ani si urmeaza sa mearga in clasa pregatitoare din toamna. Locuieste impreuna cu cei 2 frati si cei 2 parinti in Novaci, Jud. Giurgiu. Denis, fratele cel mare are 12 ani si merge la scoala, insa de multe ori lipsurile se resimt. “Ceilalti copii au haine care arata bine si in plus penarul lor nu este rupt iar asta ma face sa ma intreb daca mai sunt egal cu ei”. Imi doresc ghiozdan si caiete pentru noul an scoala. “Am avut tableta pentru temele online, dar dupa o luna a trebuit sa o dau inapoi pentru ca se facea cu randul si la un moment dat nu a mai venit randul meu.” – Denis, 12 ani In timpul pandemiei, atunci cand se puteau conecta doar online, singurul device al familiei era doar telefonul tatalui de pe care Denis se conecta ca sa poata participa la ore. Tatal lucreaza la o fabrica de mezeluri iar mama are grija acasa de cei 3 copii.

Mihai

Mihai este in clasa a 5a si locuieste impreuna cu mama si cu fratele mai mare. Toti locuiesc intr-o camera, fara geam la fereastra si aproape fara usi in acelasi Novaci din Jud. Giurgiu. Prima camera este bucataria iar a doua este camera in care dorm. Mihai si-a pierdut tatal, o sora si un frate, care au decedat inecati in timp ce se intorceau de la munca pe camp. De atunci, viata lor s-a schimbat iar lupta pentru supravietuire a devenit cea mai acerba din toate cele. Mama si fratele cel mare Bubu, in varsta de 15 ani, muncesc pe unde pot la alti oameni din sat la camp, iar Mihai nu stie inca daca mersul la scoala sau ajutorul lui catre mama si frate sunt mai importante. Din putinul pe care il castiga nu reusesc sa acopere multe din cheltuielile casei. Usa de la intrare este deteriorata, mai exact sparta, iar asa s-au chinuit toata iarna. Recent a fost improvizat un placaj de catre fratele cel mare dar si acela a cedat. Mihai este in clasa a 5a si spune ca acum cateva saptamani nu a fost la scoala timp de 5 zile pentru ca s-au rupt adidasii si ar fi ras copiii de el. Au fost situatii in care Mihai a ales sa-si ajute mama la facut dopuri pentru sticle ca sa poata sa plateasca facturile. Singuratatea si durerea i-au impins pe copii sa isi ajute mama. Mihai vrea sa devina pompier cand va fi mare, insa pana atunci isi doreste un laptop, rechizite cu ghiozdan, un birou al carui colt este pregatit de el inca de cativa ani. In perioada pandemiei, Mihai nu a fost conectat online pentru ca nu a beneficiat de echipament IT de la scoala. Spune ca nu au fost suficiente, insa el nu este suparat, considera ca poate alti copii au avut nevoie mai mare. Mama spune ca este sensibil si il protejeaza foarte mult. Chiar daca el are foarte multe lipsuri, Mihai isi doreste ca mama sa se inteleaga bine cu toata lumea.

Elena, Georgiana și Ionuț

Elena, Georgiana si Ionut sunt 3 frati care locuiesc cu bunica care are grave probleme de sanatate. Elena care este in clasa a 4 a, are nevoie de o tableta, Ionut care este in clasa a 5 a, isi doreste un kit complet de rechizite si un echipament sportiv fiind pasionat de fotbal. Copiii sunt simpli, iar cel mai mult le place sa citeasca pe rand in prispa casei in timp ce ceilalti asculta. Elena vrea sa devina scriitoare si este tare fericita ca a reusit sa aiba doar calificativul FB la scoala. Georgiana este cea mai mica, are 10 ani si vrea sa invete limba franceza de la bunica. Candva, Georgiana viseaza sa viziteze Franta alaturi de ceilalti 2 frati. Cu toate lipsurile pe care le resimt, copiii se bucura ca sunt impreuna si astfel se sustin si la joaca si la scoala. Parintii acestora au avut o poveste delicata despre care nu se vorbeste foarte mult, insa bunicii isi doresc ca, copiii sa poata avea acces la educatie pentru ca, considera ei, este ultima salvare. Merg la scoala cu autobuzul scolii iar cand este prea aglomerat sau il pierd, merg pe jos 3 km. Ionut are 12 ani si inca nu stie daca vrea sa devina pilot sau mecanic ca sa poata repara masina bunicului care nu mai porneste de cativa ani. Copiii stiu ca nevoile sunt mari, mai ales cand vorbim despre rechizite, tablete sau lucruri noi si de aceea de cativa ani, ofera la randul lor catre alti copii mai mici din lucrurile lor atunci cand acestea raman mici si sunt totusi in stare buna. “Au fost si zile in care nu era foarte multa mancare, insa aveam dude in copac si noi eram fericiti. Bunica era mai trista iar noi ii spunem ca altii nu au copaci cu dude in curte”, spun copiii usor amuzati, iar bunica vizibil stanjenita.

Donațiile în bani se pot face direct în contul Asociației Banca de Bine:
IBAN RO16BTRLRONCRT0647829001

SWIFT: BTRLRO22

– Vă mulțumim !

Unde ajung donațiile ?

Beneficiarii sunt copii din familii defavorizate care provin din județele Ialomița, Giurgiu, Prahova, Suceava și Teleorman.